RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Сенниченко і Суботін ведуть завод до банкрутства": нардеп Торохтій звернувся до генпрокурора щодо ситуації на Турбоатомі

Народний депутат України Богдан Торохтій звернувся до Генпрокурора Ірині Венедиктової з вимогою почати кримінальне провадження проти глави Фонду держмайна Дмитра Сенниченко і гендиректора ОА "Турбоатом" Віктора Суботіна. Торохтій вважає, що Сенниченко і Суботін ведуть завод до штучного банкрутства.

Про це Торохтій написав в Facebook, передають "Українські новини".

"Подав звернення до Генерального прокурора з приводу ситуації, що склалася на АТ "Турбоатом". У мене є звіт Служби внутрішнього аудиту за перше півріччя 2020. Завод недоотримав майже 500 млн грн доходів за підсумками 2019 і має чисті збитки в сумі 63 млн грн, розкрадання майна на більш ніж 800 тис грн", - написав Торохтій.

Торохтій заявив, що гендиректор "Турбоатома" Віктор Суботін допустив конфлікт інтересів при управлінні заводом.

"Обурює той факт, що директор "Турбоатома", заводу з великою державною часткою, Віктор Суботін поклав 1,2 млрд грн на депозитний рахунок у своєму банку (Мегабанк), і як банкір заробляє на державних грошах. Більш того - на підприємстві не вистачає грошей на виплату заробітної плати, і замість того, щоб повернути зі свого власного банку депозит "Турбоатома", він взяв кредит в "Укргазбанку" на виплату зарплати людям! Тобто маючи гроші підприємства, фактично вільні гроші, він інвестує їх в свій власний бізнес, а на державу вішає кредит! Це грубий конфлікт інтересів, це перевищення повноважень, заподіяння шкоди підприємству, адже відсотки по кредиту значно вище, ніж за депозитом! І заплатить цю різницю "Турбоатом", - написав Торохтій.

Нардеп зазначає, що глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко контролює наглядову раду "Турбоатома", має юридичні повноваження, щоб звільнити гендиректора Віктора Суботіна, але не робить цього.

"Це злочинна бездіяльність, яка завдає значних економічних збитків державі. Бачу в цьому умисел - доведення до штучного банкрутства стратегічного підприємства. Або Дмитро Сенниченко професійно непридатний і не знає, не розуміє проблему "Турбоатома", або він просто злочинець і покриває схему розкрадання стратегічного підприємства. Вимагаю від правоохоронних органів негайно почати кримінальне провадження, розслідувати діяльність глави Фонду держмайна Дмитра Сенниченко і його співучасника - гендиректора "Турбоатома" Віктора Суботіна", - написав Торохтій.