З'явилося відео випробувань нового озброєння українського виробництва

Державний концерн "Укроборонпром" провів порівняльні випробування бойових модулів "Швал" та "Стилет", призначених для озброєння модернізованих БМП.

Опубліковано відео випробувань на полігоні в Житомирській області.

"Модуль "Швал" оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км", - йдеться у повідомленні оборонного підприємства.

У той же час модуль "Стілет" відрізняється від "Шквалу" моделлю гармати. До його складу входить гармата ЗТМ-2.

"За точність роботи бойових модулів відповідають нові цифрові прицільні комплекси OTS-20.04-01, на бойовому модулі "Шквал" та "Трек-2-01", на бойовому модулі "Стілет", - повідомили в "Укроборонпромі". Також відомо, що обидва комплекси оснащені лазерними далекомірами та тепловізорами.

За словами розробників, за допомогою цих модулів українська армія фактично отримає нову БМП з сучасним цифровим комплексом управління, потужним арсеналом озброєння, двигуном Deutz і підвищеними засобами маскування.

Який з модулів показав кращий результат на випробуваннях, не повідомляється. Остаточне рішення буде приймати Міноборони.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери представили нове озброєння для боротьби з бронетехнікою.