RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Держгеонадра перевірять одеський шельф на нафту і газ

Державна служба геології та надр організувала експедицію з пошуку нафти і газу в рамках Кілійського-Зміїного виступу, в північно-західній частині шельфу Чорного моря.

Про це повідомив в.о. Голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

"Першочерговими для відпрацювання намічені профілі, які перетинають структури Медуза і Медуза південна, об'єкти передбачається підготувати до нафтогазопошукового буріння в поточному році. Морські роботи будуть виконуватися цілодобово в безперервному режимі випромінювання і прийому - реєстрації сейсмічного сигналу по ходу судна. Сподіваємося, єдине наукове судно витримає таке випробування ", - заявив глава Служби.

Також, за його словами, обсяг сейсморозвідувальних робіт з використанням високочастотної апаратури становитиме 1000 лінійних кілометрів. Роботи планується провести за 15 днів.

Олег Кирилюк також додав, що шельф Чорного моря на півдні України освоєний лише на 4%. При цьому вчені припускають, що запаси газу в цьому районі складають не менше 40 млрд куб. м на площі в 7 тис. кв. метрів.

Також раніше держменеджер заявляв, що Держгеонадра планують в жовтні-листопаді виставити на аукціон 2 офшорних ділянки. Також найближчим часом підприємство "Причорномор'я ГРГП" планує провести комплекс геофізичних і геохімічних досліджень і підготовку до буріння перспективних об'єктів.

Нагадаємо, що науково-дослідне судно "ISKATEL" вдруге за цей рік вийшло в рейс для виконання морських геофізичних робіт у межах Кілійського-Зміїного виступу, на північно-західному шельфі Чорного моря.

Довідка

Науково-дослідне судно "SKATEL" є спеціалізованим інструментом для виконання сейсморозвідувальних робіт. Як в відрізку среднечастотного випромінювання, так і з застосуванням технології високочастотного випромінювання. Низький рівень шуму двигунів дозволяє судну отримувати якісну і детальну геологічну інформацію.