RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україна перейматиме корейський досвід промислової модернізації - Свириденко

В Україні розраховують на допомогу Республіки Корея після завершення війни.

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з представницею Офісу президента країни На Кьон-вон на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Республіка Корея може зробити свій внесок у відновлення України після завершення війни. Зокрема, у відбудову зруйнованої інфраструктури. Також ми будемо переймати корейський досвід промислової модернізації, який сьогодні для нас надзвичайно актуальний", - розповіла Свириденко.

Так, Україна має намір частково перевести транспорт на альтернативні джерела енергії. Для цього планується збільшити постачання електромобілів, провідним виробником яких є Корея.

Крім цього, під час форуму Свириденко обговорила з єврокомісаром з питань економіки Паоло Джентілоні питання інтеграцію до Європейського Союзу.

"Вже найближчим часом ми розраховуємо отримати статус держави-кандидата на членство в ЄС. Також для України важливо мати повний доступ на ринок Євросоюзу, без квот і тарифів, без логістичних обмежень. І вже зроблені кроки щодо лібералізації торгівлі", - зазначила очільниця Мінекономіки.

Також було досягнуто домовленість із Нідерландами щодо допомоги Україні у зборі інформації та підготовці рекомендацій щодо питань санітарного та фітосанітарного контролю.

Свириденко також поспілкувалися з міністром торгівлі Коста-Рики Мануелем Товаром Ріверою про обмін досвідом економічної трансформації. Україна очікує від країн Латинської Америки допомоги у відстоюванні важливих питань, зокрема, щодо можливого приєднання України до Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD).

"Завершальним елементом стала зустріч СЕО глобальних компаній, які готові підтримувати Україну у її відбудові і економічному розвитку. Це надзвичайна ініціатива організаторів форуму в Давосі, адже корпорації можуть зробити навіть більший внесок в економічне відновлення України, ніж уряди держав", - сказала міністерка економіки України.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що Єврокомісія затвердила стратегічний план "Відновлення України", який передбачає відбудову інфраструктури, медичних установ, житла та шкіл, а також модернізацію цифрової та енергетичної галузі відповідно до європейських стандартів.