RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Росія не пережила заборони на українську сіль

Росспоживнагляд, який обмежив ввезення харчової солі українського підприємства "Артемсіль" на початку 2015 року, дозволив його продукції повернутися в Росію.

Про це повідомляє російське видання "Комерсант" з посиланням на свої джерела.

Продукція допускається на ринок РФ з 10 травня з обмеженням – не більше 170 тис. тонн солі на рік.

Компанія "Артемсіль" у грудні 2015 року звернулася в Росспоживнагляд за дозволом повернути свою продукцію на російський ринок, розповіла глава прес-служби компанії Юлія Єременко.

"Ми представили необхідні документи, сертифікати якості, проби солі, але офіційної відповіді від російського відомства ще не отримали", — зазначила вона.

Допуск 170 тис. тонн продукції "Артемсолі" дозволить повернути Україні колишню частку на російському ринку, вважає великий постачальник і дистриб'ютор бакалії з РФ.

"Зняття заборони — це негативний знак для вітчизняних гравців, які вважали, що санкції триватимуть довго і не будуть зніматися без попередження", — говорить співрозмовник.

За даними видання, за станом на 2014 рік "Артемсолі" належало майже 24% російського ринку.

"У 2006 році в Росії вибухнула справжня паніка, коли виникли лише чутки про припинення поставок солі з України", йдеться в статті Комерсанта за січень 2015 року.


Як повідомляв "Апостроф", втрату російського ринку українським виробникам вдалося компенсувати за рахунок європейського. Як зазначив в. о. директора "Артемсіль" Володимир Доля, в січні-березні їм вдалося збільшити експорт солі в країни ЄС на 47,3% в порівнянні з першим кварталом 2015 року.