RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Повернув контроль: в ЗМІ розповіли про підготовку Черняком схеми з приватизації Укрспирту

Нового керівника державного підприємства "Укрспирт" Сергія Блескуна курирує бізнесмен Євген Черняк.

Про це пише Politeka.

Минулого тижня міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов повідомив про зміну керівництва в держкомпанії Укрспирт, в Аграрному фонді і в Держслужбі з питань безпеки харчових продуктів. Сергій Блескун призначений виконуючим обов'язки керівника Укрспирту.

"Черняк хоче, щоб держава за копійки продало Укрспирт, а він за копійки купив. У нього вдруге з'явилася така можливість. Призначений Милованова Блескун повністю підконтрольний Черняку. Черняк відкрито обговорює свої плани по Укрспирту з Милованова, депутатами від Слуги народу і керівництвом Укрспирту", - повідомило джерело в Укрспирті.

Незважаючи на те, що рік тому Черняк завив, що переносить виробництво брендів "Хортиця" і "Мороша" з України, він як і раніше бере активну участь в житті галузі.

"Кілька років тому Черняк вже робив спробу створення великого монопольного об'єднання на спиртогорілчаному ринку. Тоді його партнерами були Абрамов і Анісімов, відомі як представники "єнакіївського" угруповання Юрія Іванющенка. Від діяльності Черняка і "єнакіївських" лихоманило весь ринок, зокрема використовуючи міноритарного власника Nemiroff Глуся вони затіяли рейдерське захоплення цієї компанії. У результаті Nemiroff втратив лідерські позиції на ринку, які зайняла "Хортиця". Після Революції Гідності Черняк спробував вийти з союза з "єнакіївськими", між ними почався конфлікт, в результаті якого Черняк покинув Україну. Тепер він повернувся з новими партнерами з нової влади і отримав картбланш", - повідомило джерело.

Раніше ЗМІ повідомили, що співробітники "Укрспирту" загрожують загальногалузевим страйком. Це реакція на зміни в законі про виробництво спирту і призначення Блескуна на посаду керівника. Представники об'єднаної профспілкової організації працівників ДП "Укрспирт" звернулися до президента Володимира Зеленського, депутатів Верховної Ради і Кабінету міністрів з вимогою не допустити руйнування галузі та звільнення працівників.