RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"БРСМ-Нафта" і Мотта опинилися серед лідерів антирейтингу по бензину А-95 - Інститут споживчих експертиз

Мережі "БРСМ-Нафта", МОТТО, Sun Oil та АС Ойл виявилися аутсайдерами в рейтингу якості бензину А-95.

Дослідження проводив Інститут споживчих експертиз, пишуть "Українські новини".

"У число аутсайдерів потрапили цілих чотири зразки, які були придбані в мережах "БРСМ-Нафта", Мотта, Sun Oil і АС Ойл. У всіх чотирьох випадках було виявлено недолік "октану"- БРСМ-нафта (92,8 од.), МОТТО (94,2 од.), Sun Oil (94 од.), АС Ойл (88,2 од.)", - повідомляється в дослідженні Інституту споживчих експертиз.

За словами представників експертної організації, "бодяжники" часто перетворюють "базовий" А-92 в "дев’яносто п’ятий", за допомогою маніпуляцій з різноманітними забороненими присадками, "що і видно в пробах взятого на аналіз бензину". Також в показниках взятих проб у мереж заправок Sun Oil і АС Ойл знайдено перевищення сірки більш ніж в півтора раза, у мережі МОТТО - більш ніж дворазове перевищення показника по бензолу, а у зразку мережі Sun Oil були виявлені шкідливі аміни.

"Якщо порівнювати з попереднім дослідженням, в мережі "БРСМ-Нафта" на цей раз амінів не виявилося, але впало октанове число. Мабуть, без використання амінів, піднімати октанове число досить проблематично. Також і в фракційному складі була виявлена особливість — пізно наступає температура википання, що може привести до проблем при запуску двигуна, а також розрідженню масла в картері", — наголошується в дослідженні.

Експерти кажуть, в цілому, подібні порушення можуть призвести до серйозних проблем з автомобілями, з навколишнім середовищем і здоров’ям.