RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Vodafone Україна інвестувала в економіку країни більше 70 мільйонів гривен

Компанія Vodafone Україна в 2016 році інвестувала в телекомунікаційну інфраструктуру країни 2,9 млрд грн.

Про це йдеться в релізі, у якому підкреслюється, що загальні інвестиції компанії в період активного будівництва мережі в 2015-2016 рр досягли рекордного на ринку показника в 10 млрд грн.

У заяві йдеться про плани інвестувати набагато більше, ніж в минулих роках. "Ми сподіваємося, що наш внесок у розвиток технологій та інфраструктури країни, а також наші ініціативи з розвитку вітчизняної науки і соціальної сфери допоможуть поліпшити конкурентоспроможність держави і сприятимуть його сталому економічному розвитку", - зазначила генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устинова.

Звертається увага, що компанія повністю модернізувала обладнання радіо частини, не тільки замінивши існуючі 2G антени на обладнання з підтримкою 3G і 4G, а й встановила додаткові базові станції для забезпечення надійного 3G покриття. Крім того, модернізовані не менш важливі мережеві елементи, такі як ядро мережі, комутаційне обладнання, транспортна мережа, indoor-рішення. У компанії підкреслили, що це дозволило забезпечити достатні потужності і пропускну здатність мережі, щоб клієнти могли використовувати великі обсяги мобільного інтернету на стабільно високій швидкості.

У минулому році клієнти компанії використовували на 210% трафіку, значно поліпшивши ключові показники якості роботи мережі: надійність голосового та інтернет-з'єднання.

У релізі говориться, що за 24 роки оператор вклав в розвиток інфраструктури 38 млрд. Доларів, заплативши при цьому 33 млрд. Гривень в бюджет.

440 млн гривень було вкладено в розвиток соціальної сфери, в тому числі благодійної допомоги. "Соціальні інвестиції були спрямовані на поліпшення якості медичної допомоги в рамках проекту "Мобільна медицина", підтримку талановитих студентів в рамках програми "Професіонали майбутнього", популяризацію української науки в рамках проекту Tech Today Hub, екологічні ініціативи, підтримку спорту і здорового способу життя, а також безоплатну допомогу дітям з важкими захворюваннями, сім'ї яких не можуть дозволити необхідне дороге лікування в рамках проекту "Добра справа в подарунок", - резюмували в компанії.