Цукерберг заявив про нові правила роботи Facebook

Глава Facebook Марк Цукерберг заявив про плани ввести наскрізне шифрування (end-to-end encryption) для особистих повідомлень користувачів на всіх платформах компанії.

Про це він повідомив у своєму акаунті в соцмережі.

"Ми плануємо створити цю систему безпеки так, як ми розробили WhatsApp: сфокусуватися на найголовнішому і приватному кейсі - повідомленнях - зробити їх максимально безпечними, і далі створити більше можливостей для взаємодії людей, в тому числі через дзвінки, відео чати, повідомлення в групах, сторіз, для бізнесу, платежів, комерції і в кінцевому підсумку для платформ по іншим приватним послуг", - написав він.

Цукерберг пояснив, що робота зі створення систем передачі зашифрованих повідомлень вже почалася і триватиме "до повного впровадження шифрування" в сервіси.

"Незабаром я очікую, що майбутні версії Messenger і WhatsApp стануть головними інструментами комунікації користувачів в рамках мережі Facebook", - заявив глава компанії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Facebook влаштував масштабну чистку російських сторінок, які видавали себе за українські.