RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Юрій Сугак розповів про процес запуску "Україна 24" і гучні проекти телеканалу

У річницю з моменту запуску інформаційного телеканалу "Україна 24" його команда запустила ряд проектів, які стали знаковими для країни і допомогли каналу зміцнитися на національному медіаринку. Телеканал продовжує оперативно і об'єктивно подавати інформацію про гарячі події.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів головний редактор "Новинної Групи Україна" Юрій Сугак.

Він розповів про запуск телеканалу і його команду, а також про те, що недавно "Україна 24" запустила студію з технологією "360 градусів".

"Про запуск телеканалу ми думали давно, але стартували, коли відчули, що команда готова і є попит ринку. На момент запуску "Україна 24" наша редакція виробляла близько 2,5-3 годин контенту в день на телеканалі "Україна". Старт "Україна 24" був стрімким: 2 грудня запланували технічне мовлення, 16 грудня офіційно його запустили. Почали з 4,5 годин ефіру в день, а сьогодні виробляємо понад 20 годин. Створення нового інформаційного телеканалу - унікальна можливість професійного зростання та реалізації для співробітників: кореспонденти ставали редакторами і ведучими... 30 листопада "Новинна Група Україна" запустила інноваційну студію з повномасштабною технологією "360 градусів". Для її установки привезли техніку з 10 країн і змонтували за 500 годин. Це рекордні терміни для проекту такого масштабу. Наші ведучі та журналісти можуть вести ефіри і робити включення з будь-якої точки студії", - розповів він.

Також головний редактор "Новинної Групи Україна" розповів про знакові для інформаційної команди "Україна 24" проекти, які допомогли бренду застовпити місце на ринку.

"На прикладі Білорусі можу сказати, що будь-яке відео, яке з'являлося (інтернет в країні був відключений), ми відразу ж видавали в ефір. Наша основна задача, і ми з нею справляємося, - бути найоперативнішими. Що стосується ексклюзивності, це обов'язкова установка поряд з оперативністю та актуальністю. Якщо говоримо про Білорусь, то у нас в ефірі - Марія Колесникова, Світлана Тихановська, багато білоруських опозиціонерів. У Кишиневі під час виборів була тільки одна знімальна група - наша, готувала ексклюзиви, в тому числі з Майєю Санду. Ми були у Вірменії та Азербайджані в період загострення конфлікту. Президент Вірменії дав інтерв'ю Тіграну Мартиросяну. Наші групи контактували з обома сторонами, адже для об'єктивного висвітлення подій важливий баланс. Ексклюзиву у нас багато: був президент України, прем'єр-міністр... Олена Кот , ведуча випуску новин і "Головної теми" з Міхалом Адамчиком взяли інтерв'ю у Володимира Зеленського та Анджея Дуди. Ми з польськими колегами транслювали його одночасно. Наш кореспондент Юрій Гула подружився з Міккі Рурком. В інтерв'ю "Сегодня" актор поділився, що хоче бути похований в Україні, - і нас цитували ЗМІ країн пострадянського простору і не тільки. Наш журналіст Олександр Махов став єдиним представником українського ЗМІ на літаку, який евакуював українців з Китаю. Олександр перебував на карантині в Нових Санжарах. Ведуча "Україна 24" Марія Скиба взяла участь у встановленні рекорду, піднявшись в небо на одній з повітряних куль в День прапора. До Дня Незалежності ведучі "Україна 24" і "Сегодня" з оркестром Збройних Сил України урочисто заспівали гімн", - розповів Юрій Сугак.