RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Буде, як з забороною "Вконтакте": в Україні вказали на важливі наслідки можливого скасування поїздів в Росію

У разі скасування залізничного сполучення з РФ кількість трудових мігрантів з України в Росію зменшиться.

Про це "апостроф" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

За його словами, після скасування поїздів українці переорієнтуються на європейські країни.

"У Росії за різними даними працює до півтора мільйона осіб, а якщо брати і сезонних працівників, то до двох. І тут можна згадати історію з "Вконтакте": коли забороняли "Вконтакте" та інше, всі кричали, що це не допоможе: мовляв, як ходили, так і будуть. У підсумку ж, за найскромнішими даними кількість заходів в "Вконтакте" з часів введення заборони впала у 8 разів. Такий же ефект буде з пасажирським сполученням. Всі спочатку волатимуть, що ми кидаємо співвітчизників, які там працюють, а реально народ почне переорієнтовуватися на країни Європи", - говорить Арестович.

Зменшення кількості українців відвідують РФ, на думку блогера, скоротити кількість потенційних заручників для Кремля.

"Це теж дуже важливий момент. Адже авіасполучення з Росією немає, а закриють залізничне сполучення і трудові мігранти (сезонники) почнуть переорієнтовуватися на Європу, тому що в Росію буде важко добиратися. І потік почне скорочуватися удвічі - з півтора мільйона до 750 тисяч. А це вже на 750 тисяч заручників менше, що дуже добре", - відзначає він.

Детальніше про скасування потягів читайте в матеріалі "Апострофа": Новий спосіб боротьби з агресією Кремля: як врятувати 750 тисяч українських заручників в Росії.