RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Євробляхери" заблокували переходи на кордоні з Білоруссю: фото і подробиці

Власники авто з литовськими номерами в рамках акції протесту в ніч на 20 листопада заблокували з української сторони на кордоні з Білоруссю прикордонні переходи "Нова Гута - Нові Яриловичі".

Про це повідомляє білоруське видання "Сильні новини".

Частина пасажирів рейсових автобусів змушена була проходити кордон пішки і самостійно добиратися до Гомеля.

"Автобус зупинила поліція і повідомила, що на кордоні страйк. На в'їзді на прикордонний перехід поперек дороги на "аварійку" стояло близько 10 машин, і близько 20 чоловік, які просто ходили по колу. Вони не впускали і не випускали ні машини, ні рейсові автобуси. Я змушений був вийти з автобуса і пройти два кордони пішки", - розповів пасажир автобуса Київ-Гомель.

Близько другої години ночі протестувальники стали частково пропускати машини з білоруськими номерами.

Нагадаємо, "євробляхери" протестують через те, що в Україні не можна розмитнювати автомобілі старше 8 років. При цьому розмитнення авто молодше 8 років дуже дороге. Крім цього, новий законопроект посилює штрафи за прострочені документи на водіння таких машин. Максимальна сума штрафу - 170 тисяч гривень.

Як повідомляв "Апостроф", 8 листопада Верховна Рада прийняла нові правила розмитнення авто на єврономерах, а також нові правила штрафів за незаконні "евробляхі".