RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Конфлікт інтересів в Укрзалізниці: ЗМІ анонсували зміни у наглядовій раді перевізника

Найближчим часом член наглядової ради Укрзалізниці Крістіан Кун може бути звільнений з наглядової ради компанії. Причина тому - поєднання Куном посад, адже, як відомо, з лютого 2018 року він є головою ради директорів компанії "Казахські залізниці", а з грудня 2018 року - ще й незалежним директором "Литовських залізниць".

Про це пише видання "Комментарии".

Це очевидний конфлікт інтересів, адже ці компанії є прямими конкурентами на ринку транзиту контейнерів з Китаю до Євросоюзу. Крім того, важливо враховувати, що Казахстан, який є членом Митного союзу, підтримав заборону на залізничний транзит українських товарів через територію Росії.

Крістіан Кун - німецький громадянин, має великий досвід роботи в залізничній галузі, і повинен бути проінформований, що таке конфлікт інтересів. Проте, цей факт він не вказує в звітах для Укрзалізниці.

У 2020 році Крістіан Кун активно лобіює відмову від поставок для Укрзалізниці комплектуючих українського виробництва на користь продукції з Казахстану, де він очолює правління монопольного залізничного перевізника.

"При цьому Кун використовує весь набір нечесної конкуренції: від ініціювання скарг до правоохоронних органів до інформаційних атак. Це викликає подив у решти членів наглядової ради УЗ, що і стало приводом для розгляду питання про звільнення Крістіана Куна", - пише ЗМІ.