RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Рішення по тарифах на вантажоперевезення УЗ буде прийняте після обговорення з ринком - Кубраков

Реалізація плану Міністерства інфраструктури зі зміни коефіцієнтів, які використовуються для формування тарифів на перевезення вантажів залізницею, дозволить наповнити бюджет Укрзалізниці.

Про це повідомив Mintrans з посиланням на слова міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Міністерство пропонує поступово збільшити тарифи на перевезення групи вантажів першого тарифного класу на 8% з 1 вересня 2021 року, а з 1 січня 2022 року збільшити їх ще на 20,4%. Також пропонується збільшити тарифи на перевезення вантажів другого тарифного класу на 8% з 1 вересня 2021 року і ще на 6,5% з 1 січня 2022 року.

Очікується, що бюджет УЗ буде поповнюватися за рахунок основних користувачів залізничної системи - металургів.

"Це рекордне збільшення тарифів. Вперше мова йде не про індексацію тарифів, а про зближення класів. Це дозволить вже в цьому році Укрзалізниці залучити додаткові 2 млрд грн, а в наступному - рекордні 10 млрд грн", - зазначив Кубраков.

Водночас міністр наголосив, що остаточне рішення щодо ставок тарифів буде прийнято за результатами громадського обговорення.

"Сьогодні ми отримали перші листи від громадськості, які наполягають на ще більшій уніфікації та беззбитковості перевезень вантажів, що дозволить залучати щорічно до 18-20 млрд грн. Ми чуємо аграріїв і розуміємо, що основний обсяг вантажоперевезень - це руда і вугілля. Виходячи з цього ми і будемо вибудовувати нову тарифну політику", - сказав міністр.