RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

​“Наш край” вимагає від Кабміну план виплат за кредитами МВФ

Кабмін має негайно оприлюднити план виплат за кредитами МВФ із зазначенням джерел покриття цих видатків.

З такою вимогою виступив народний депутат Сергій Шахов ("Наш край").

Він зазначив, що з цього року розпочинаються великі виплати за кредитами МВФ, а тому влада має негайно представити план їхнього погашення.

"Кабмін має представити і парламенту, і всім українцям план погашення боргів перед МВФ, та найголовніше – пояснити суспільству з яких джерел відбуватиметься погашення. Люди не мають платити з власної кишені за прорахунки влади. Вже цього року треба виплатити МФВ понад 1 млрд доларів, а у наступні три роки – ще понад 5 млрд. Для обслуговування боргу перед Фондом нам потрібно зростання ВВП хоча б у 5% щорічно, але нинішній Кабмін не здатен його забезпечити", – наголосив Сергій Шахов.

Також він зауважив, що МВФ може спробувати нав’язати українській владі ще більш невигідні умови отримання чергового траншу кредиту.

"Нам потрібно приготуватися, що умови надання кредиту можуть ще більше погіршитися. Влада сама загнала себе у цю пастку, оскільки здійснювала таємні переговори та йшла на будь-які поступки, щоб отримати кредит. І так триватиме доти, доки усі домовленості такого плану не будуть досягатися публічно", – підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо, Рада директорів МВФ перенесла запланований на 20 березня розгляд питання про завершення третього перегляду Програми розширеного фінансування для України.