RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коновалюк пропонує використовувати польський досвід у відносинах з МВФ

Економічний експерт, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк вважає, що Україні в питанні співпраці з МВФ слід врахувати помилки з досвіду Аргентини і звернути увагу на умови, на яких отримує кредити Польща.

Про це він сказав в ефірі радіо "Ера".

Коновалюк нагадав, що слідування приписам МВФ призвело Аргентину до катастрофи в пенсійній системі.

"1,5 млн. аргентинських пенсіонерів взагалі залишилися без пенсій через МВФ. Ми знаходимося в схожій ситуації: при дефіциті Пенсійного фонду в 145 млрд грн пенсійна реформа за рецептами МВФ може призвести до краху пенсійної системи", – заявив експерт.

При цьому він звернув увагу на Польщу, яка отримує кредити МВФ без будь-яких умов.

"Буквально пару місяців назад Польщі надали майже 10 млрд євро без будь-яких умов. Нагадаю, мова йде про країну, якій в 2004 році списали близько 100 млрд боргу перед вступом у Європейський союз. При бажанні, ми могли б отримувати кредити на хороших умовах", – підкреслив експерт.

За словами Коновалюка, влада була зобов'язана вивчити негативний і позитивний досвід отримання кредитів МВФ на прикладах різних країн і або відмовитися від них, або висунути свої умови.

“Оскільки влада не змогла отримати кредити на вигідних для українців умовах, нам належить шукати власний вихід з рабства – рабства МВФ", – резюмував він.