RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гройсман вирішив "прикрутити гайки" бізнесу відомого російського олігарха: деталі

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман збирається відмовити в нових ліцензіях на розробку надр компанії російському олігархові Павлу Фуксу.

Про це він заявив під час години запитань до уряду в парламенті, передає ЕП.

"Я дав доручення секретаріату уряду юридично підготувати проект постанови про скасування тих рішень в межах повноважень уряду. На засіданні комісії Держслужби геології і надр, яка збільшила ліцензійні ділянки, був присутній представник Кабміну. Він висловив окрему думку, яка юридично зафіксовано, що ми не підтримуємо це рішення. Але комісія прийняла своє рішення", - сказав Гройсман.

За його словами, уряд жодного рішення з цього приводу не приймало. Що ж стосується позаконкурсного надання ліцензій, то відповідний дозвіл підписав той заступник глави Госгеонадр, якого 3 вересня затримали на хабарі.

"Я не буду підтримувати ні російських, ні українських олігархів, які дерибанять українські надра. Я вам це можу сказати однозначно", - заявив прем'єр.

Відзначимо, що Павло Фукс - бізнесмен родом з Харкова. Згодом перебрався до Москви, де прожив довгий час і заробив капітал. Бізнесмен також раніше стверджував, що відмовився від російського громадянства, а в 2015 році отримав новий український паспорт. У той же час, останні два роки росіянин скуповував активи у соратників Віктора Януковича - Едуарда Ставицького і Юрія Бойка. А найвідоміший проект цієї корпорації - хмарочоси "Москва-Сіті".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Гройсман пояснив підвищення цін на газ для населення.