RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Директор "Спецтехноекспорту" анонсував зростання конкуренції між експортерами озброєння

Між компаніями, що мають право експортувати озброєння, зростатиме конкуренція на рівні ідей та якості послуг, ключову роль при цьому відіграватимуть компетенції експортерів і принесена ними додана вартість.

Тому, ринок сам все згодом відрегулює, прокоментував питання майбутньої долі спецекспортерів Укроборонпрому директор державної компанії "Спецтехноекспорт" Владислав Бельбас, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можливість продавати зброю та техніку і реально її продавати – це дві великі різниці. В Україні є підприємства , які вже давно мають всі необхідні дозволи на зовнішньоекономічну діяльність, але працюють тільки через спецекспортерів. Оскільки більшість ринків – тієї ж Азії, Африки, які найбільш адаптивні під нашу продукцію – дуже специфічні. Наскоком туди не зайдеш", - зазначив Владислав Бельбас.

За його словами, конкуренція у будь-якій сфері – це двигун прогресу. Питання в тому, щоб це була чесна конкуренція. Роль держави у сфері експорту озброєнь полягатиме лише у тому, щоб забезпечити умови для чесної конкуренції всередині країни і убезпечити імідж країни від "чорних" або "сірих" незаконних угод.

"Що стосується конкретно "Спецтехноекспорту", то на сьогодні всі наші ключові проблемні питання створені всередині України, з іноземними партнерами у нас проблем немає", - додав Бельбас.

ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", входить до складу ДК "Укроборонпром", протягом семи місяців 2019 року уклало нових зовнішньоекономічних контрактів загальною вартістю $337 млн.

Держконцерн "Укроборонпром" планує збільшити доходи від експорту озброєнь уп’ятеро до 2025 року, щоб досягти рівня в $2 млрд на рік.