RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Можлива реприватизація окремих компаній може відлякати інвесторів - Гончарук

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що ідея про реприватизацію деяких компаній, якщо буде реалізована, може негативно вплинути на інвестиційний клімат України.

Про це він заявив, відповідаючи на питання, чи є принципова позиція уряду щодо процесу, повідомляє УНІАН.

"Реприватизація - це дуже небезпечно і погано, тому що інвестор в Україні повинен відчувати, що якщо він інвестував, то безпідставно це у нього не заберуть. Нам потрібно створити умови, коли люди будуть вкладати в Україну гроші, і не будуть боятися, що це просто заберуть. Така практика в Україні, на жаль, протягом десятків років існувала. Це те, що підриває довіру до нашої держави і робить ресурси для нашої держави неймовірно дорогими. Тому потрібно дуже обережно ставитися до таких ідей", - сказав він.

Сам прем'єр підкреслив, що Кабмін намагається не приймати необдуманих рішень, які можуть бути негативно зустрінуті потенційними інвесторами.

11 жовтня під час прес-марафону президент Володимир Зеленський запевнив, що держпідприємства, які хоче продати влада під час масштабної приватизації, в подальшому не будуть відібрані у нових власників на користь держави.

Раніше економічний експерт Борис Кушнірук зазначив, що заяви представників влади про можливу реприватизацію, зокрема, телекомунікаційної компанії "Укртелеком", збільшують ризики для інвестицій в Україну і відлякують інвесторів.