RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні різко знизили ціну на газ: скільки потрібно буде платити

У лютому 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів знизилася.

Про це повідомляє прес-служба компанії "Нафтогаз".

Так, ціна на блакитне паливо складе 3,95 тисяч гривень за тисячу куб. м. Це на 15% менше, ніж в січні 2020 року і на 37% нижче, ніж в лютому 2019 року. Ціна 3,95 гривні за кубометр є найнижчою оптовою ціною "Нафтогазу" для населення з квітня 2016 року.

Відзначають, що нова ціна розрахована компанією відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 17 від 24 січня 2020 року і відображає ринкові тенденції зменшення вартості енергоресурсів, які останнім часом демонструють ключові європейські енергетичні біржі.

Очікується, що затверджений урядом підхід до розрахунку ціни на газ для захищених споживачів буде діяти до 30 квітня 2020 року. "Нафтогаз" буде розраховувати ціну за цими принципами щомісяця до квітня 2020 року включно. Ціна може коливатися як у бік зменшення, так і збільшення, в залежності від ринкової ситуації, балансу попиту і пропозиції, погодних умов.

Україна взяла на себе зобов'язання до 1 травня 2020 року повністю лібералізувати ринок поставки газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті.

У компанії нагадали, що клієнти, які раніше придбали газ на умовах пропозиції від "Нафтогазу" "Газовий запас", можуть оплачувати поставки за лютневою, зниженою ціною. Невикористаний залишок коштів буде повернено на рахунки споживачів в кінці опалювального сезону.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель пообіцяв українцям зниження ціни на газ вже в лютому, а рекордно низька буде влітку.