RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Тимчасова глава НБУ озвучила "червоні лінії" регулятора після звільнення Смолія

Керівництво Національного банку України після відставки Якова Смолія зберегло для себе "червоні лінії", які збігаються з пріоритетами екс-керівника НБУ.

Про це заявила в.о. голови Нацбанку Катерина Рожкова в ході брифінгу, передає РБК-Україна.

Так, вона уточнила, що керівництво регулятора, зокрема, як і раніше проти включення друкарського верстата і проти повернення націоналізованих банків попереднім власникам.

"Це неприпустимість включення друкарського верстата, це неприпустимість повернення банків колишнім власникам, це неприпустимість адміністративного втручання в ринкові відносини", - уточнила Катерина Рожкова.

В якості головної "червоної лінії" вона назвала незалежність НБУ як інституції і збереження за ним права приймати рішення незалежно від політичних побажань.

Раніше Верховна Рада України проголосувала за звільнення з посади голови Національного банку України Якова Смолія. Глава Національного банку України Яків Смолій, який 2 липня написав заяву про звільнення, розповів, в чому полягав "систематичний політичний тиск" на НБУ, який він назвав причиною свого звільнення.

В ході голосування за відставку Смолія кореспондент "Апострофа" зняв листування народного депутата Шахова, згідно з яким абонент "Паха Новий" використовуючи нецензурну лексику роз'яснив, що на той момент перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова була "головніше" за Смолія в регуляторі.