RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Важливий департамент Нацбанку очолив колишній дилер валютних операцій: фото і біографія

Директором Департаменту відкритих ринків Національного банку України став Олексій Лупін. Він починав свою кар'єру як дилер з валютообмінних операцій.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Відзначається, що в сферу компетенції нового директора Департаменту буде входити здійснення моніторингу, аналізу та прогнозування внутрішнього і зовнішнього фінансових ринків; регулювання ліквідності банківської системи і проведення валютних інтервенцій. Також Лупін буде займатися управлінням міжнародними резервами.

З серпня 2020 року Олексій Лупін виконував обов'язки директора Департаменту відкритих ринків. До цього протягом останніх шести років він працював начальником відділу операцій на фінансових ринках цього ж департаменту.

Всього в Національному банку Олексій Лупін працює з 1998 року. Почав свою кар'єру він в 1996 році на посаді дилера з валютообмінних операцій ВАТ "Укрнафтогазбанк".

Лупін в 1997 році закінчив Київський національний торгово-економічний університет (спеціальність "Фінанси та кредит"). У 2002 році отримав ступінь кандидата економічних наук в Академії державної податкової служби України, в 2005 році - диплом сертифікованого фінансового аналітика (CFA Charterholder) в Інституті CFA (США).

Нагадаємо, заступникам голови Національного банку України Катерині Рожкової і Дмитру Сологубу винесли догану і висловили недовіру. "Апостроф" розбирався, наскільки заслуженими є ці санкції, і як дії згаданих членів правління НБУ можуть вплинути на стабільність роботи регулятора і його незалежність.