RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У МВФ не соромилися у виразах: джерело розповіло про скандал з Мінфіном України

Міністерство фінансів України оприлюднило неправдиву інформацію про результати переговорів глави Мінфіну Сергія Марченка в штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо співпраці в рамках поточної програми фінансування МВФ для нашої країни.

Про це повідомили джерела "Апострофа".

Детальніше читайте в матеріалі: Дитячі ігри на дорослі теми: чому уряд України обманює про переговори з МВФ

Візит Сергія Марченка в штаб-квартиру МВФ представлений як прорив у відносинах з фондом. Саме так українські ЗМІ і висвітили результати візиту, виходячи з опублікованій владою інформації. Однак як стверджують джерела ніякого прориву в ході переговорів не відбулося. Більш того, у фонді були дуже неприємно здивовані, коли змогли ознайомитися з перекладом прес-релізу Мінфіну, оскільки викладена в ньому інформація, м'яко кажучи, не відповідає дійсності.

"Був дзвінок Сергію Марченко, в якому про це було прямо сказано, - сказав співрозмовник видання. - Кажуть, глава місії МВФ в Україні Іванна Владкова-Голлар була розлючена не на жарт і не соромилася в виразах. Марченко почав виправдовуватися і розповідати, що ЗМІ його неправильно зрозуміли і не так інтерпретували те, що він сказав, але досить подивитися на сайт Мінфіну, щоб зрозуміти, що там некоректно висвітили результати зустрічі, видали бажане за дійсне ".

Відзначається, що цей епізод є продовженням низки інших заяв української влади - як, наприклад, про розмову президентів США і України Джо Байдена і Володимира Зеленського та інтерпретації Офісом президента позиції президента США про надання Україні ПДЧ і її вступ до НАТО, які виглядають відверто маніпулятивними, бажанням представити українську владу в прикрашеному вигляді.

"Таке важко уявити в стосунках з серйозними партнерами. Якийсь дитячий сад, а не уряд великої європейської держави", - прокоментував співрозмовник видання, добре поінформований про хід переговорів з МВФ.

Відзначимо, що відносини української влади з Міжнародним валютним фондом залишаються непростими. Керівництво Фонду, відзначаючи прогрес з боку Києва для продовження кредитної програми stand-by, наполягає на продовженні реформ.