RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Щоб платили за себе і того хлопця: в Києві хочуть змінити методику підрахунку комуналки

Представники "Київтеплоенерго" ведуть переговори з керівництвом низки столичних ОСББ з приводу змін методики підрахунку надаваних послуг. Але це загрожує закінчитися серйозним скандалом: представники будинків різко виступають проти ідеї комунальників рахувати по-новому обсяги спожитого опалення і температури гарячої води.

Про це йдеться в авторській статті на сайті "Апостроф".

Як виявилося, у абсолютної більшості власників квартир стоять лічильники з підрахунку об'єму води, а не гігакалорій. Закономірно, що в ОСББ небезпідставно вважають, що після переходу на нову схему підрахунку послуг столичні комунальники отримають чудову можливість "малювати" в платіжках завищені суми.

Цього літа чимало киян отримали повідомлення про заборгованість у них за опалення з минулого опалювального сезону. І суми для погашення виявилися дуже досить значні. Тут дивує те, чому про заборгованість стало відомо тільки після декількох місяців? Окрім того, у багатьох насправді жодних боргів не виявилося.

Як розповів "Апострофу" один столичний житель, отримавши таку платіжку, він звернувся по уточнення до компанії, і йому пообіцяли розібратися, а через деякий час повідомили, що вони помилилися. Але ж багато хто платить, не розібравшись.

Більше читайте на "Апострофі": "Платити за сусіда: як комунальники на рівному місці "доять" українців".