RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Фінансова афера: чому накопичувальна система в Україні буде провальною

Запровадження обов'язкової накопичувальної системи не врятує ситуацію з пенсіями в Україні, тому що буде провальною, як раніше в східноєвропейських країнах.

Про це в ефірі програми "Сьогодні Ранок" на телеканалі "Україна 24" заявив колишній міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Загальнодержавна обов'язкова накопичувальна система - це фінансова афера. Ви вкладаєте гроші в недержавний пенсійний фонд, який направляє гроші в економіку. Якщо немає фондового ринку, куди вкладатимуться ці внески? Вкладатимуться так само як в східноєвропейських країнах - вони вкладалися в облігації внутрішньої державної позики", - сказав він.

Рева пояснив, що таким чином кошти підуть на фінансування дефіциту державного бюджету.

За його словами, державна накопичувальна пенсійна система рухнула у всіх країнах Східної Європи: Польщі, Угорщини, Чехії, Хорватії, Росії.

"Якщо ми бачимо такий катастрофічний результат, то чому збираємося наступати на ці граблі?" - запитав ексміністр.

Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебная розповіла, що інвестування пенсійних накопичень українців в "різні кошики" забезпечить прибутковість, яка перевищить інфляцію. Також вберегти кошти дозволять інвестактиви в різних валютах.