RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У ЄС схвалили виділення Україні траншу на сотні мільйонів доларів

В Європейському Союзі, який раніше затвердив програму фінансування на сім років з бюджетом 14,2 млрд євро за програмою підготовки до членства в ЄС, схвалили виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі 600 млн євро.

Про це в Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Вітаю рішення ЄС про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі € 600 млн. Вдячний ЄС за позитивну оцінку впроваджуваних України реформ", - написав глава держави.

Зеленський наголосив, що виділення другого траншу допомоги ЄС є свідченням солідарності України та Європейського Союзу в подоланні викликів і боротьбі з COVID-19.

Як уточнив віце-президент Єврокомісії та єврокомісар з торгівлі Валдіс Домбровскіс, кошти Україна може отримати в кінці жовтня, пише "РБК-Україна".

"Комісія прийняла рішення про виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні у розмірі 600 мільйонів євро. Це друга і остання виплата в рамках даної програми на загальну суму 1,2 мільярда євро", - сказав він.

Валдіс Домбровскіс наголосив, що виділення грошей є наслідком виконання Україною всіх необхідних умов.

"Україна виконала узгоджені політичні умови, що разом з хорошим прогресом щодо поточної програми України з МВФ дозволило Комісії прийти до позитивного рішення щодо другого внеску. Фактична виплата коштів відбудеться в кінці жовтня", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", США нададуть Україні новий пакет військової допомоги в 60 млн доларів, який включає бронебійні системи Javelin і інше оборонне летальне та нелетальне обладнання.