RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Після нас хоч потоп: екс-міністр розповів, чого чекати від накопичувальної пенсійної системи

Український уряд все ще намагається запровадити накопичувальний пенсійний план. Проте через дефіцит бюджету в країні зараз немає умов, щоб провести цю реформу правильно та грамотно. У зв'язку з цим, якщо систему загальнообов'язкового накопичення пенсій все ж таки запровадити прямо зараз, то результат може вийти досить плачевний. При цьому розплачуватимуться за це наші діти та онуки.

Про це заявив в інтерв'ю виданню "Факти" екс-міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Так, на думку політика, зараз уряд форсує впровадження накопичувальної системи виключно для того, щоб зібрати з людей гроші та передати їх приватним пенсійним фондам.

"Потім 20 років отримувати інвестиційний дохід, а коли все звалиться, скажуть щось на кшталт: ну що поробиш, ми хотіли як краще", – каже Рева.

Рева порівнює психологію нинішніх чиновників із позицією французького короля Людовіка ХV. Цей монарх витрачав державні кошти шаленими темпами. Причому гроші витрачалися на його забаганки. Коли йому дорікали в цьому, він відповідав просто:" На мій вік вистачить. А мій наступник нехай виплутується, як хоче. Після нас - хоч потоп! ".

На думку Реви, інтерес міністра Марченка у негайному впровадженні накопичувальної пенсійної системи полягає в тому, що він просто хоче отримати можливість використовувати кошти пенсійних накопичень у розмірі приблизно 60 мільярдів гривень на рік. З їхньою допомогою уряд фінансуватиме дефіцит державного бюджету України.

"По суті, для фінансування "Великого будівництва" (або "Великого крадівництва", як його називають у народі) ", - додав Рева.

"Він отримує живі гроші і залишає пенсійним фондам державні боргові розписки у вигляді облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), погашати які через 20 років буде не він, а хтось інший.

Тобто після нас хоч потоп!", – резюмував політик.

Раніше ми також повідомляли про те, як зниження ставки ЄСВ вдарило по Пенсійному фонду.