RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Вільна торгівля з Туреччиною: як захистити ринок України

У четвер, 3 лютого, президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в Києві підписали угоду про зону вільної торгівлі. Щоб турецька легка промисловість не задавила українську, у документі передбачено захисний механізм. Крім того, у Кабміні обіцяють пільгові кредити вітчизняним виробникам для модернізації.

Про це повідомляє "Апостроф".

Для того, щоб більш потужна легка промисловість Туреччини не завалила миттєво український ринок власною готовою продукцією, передбачено поступове зняття мит на різні групи товарів. На частину позицій мито обнулиться через три роки, на решту - через п'ять (проте текстильну сировину можна буде завозити в Україну без мита одразу після набуття чинності угоди).

Цей час потрібен українським підприємствам, щоб удосконалити та переобладнати власні виробництва таким чином, щоб вони могли витримувати конкуренцію із турецькими товарами. Уряд запевняє, що план дій щодо підвищення конкурентоспроможності сектора погоджено з Укрлегпромом. Цей план, зокрема, передбачає кредитування підприємств під 5% на модернізацію виробництва та розширення спеціалізації індустріальних парків на випуск продукції легкої промисловості.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Свободній торгівлі бути: що дасть Україні договір із Туреччиною