RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Смішне" підвищення пенсій: українцям розповіли, як домогтися перерахунку

У зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму, пенсіонерам у липні підняли мінімальні пенсійні виплати за віком та надбавки, прив'язані до цього показника. Однак багато хто залишився незадоволеним сумою – вони можуть це оскаржити.

Про це повідомляє Пенсійний фонд.

Так, у середньому доплати склали 45,40 грн, але хтось отримав ще менше. Зазначається, що перерахунок проводився автоматично, без звернення пенсіонерів і стосувався 4,8 млн. українців. Виплачувати підвищені пенсії почали із 4 липня.

Також до Пенсійного фонду додали, що ті пенсіонери, які не згодні з перерахунком, можуть звернутися до відділення установи або навіть до суду.

У ПФУ також зазначили, що розміри підвищення пенсій кожному пенсіонеру визначено індивідуально залежно від того, яка складова пенсійної виплати перерахована (мінімальний розмір пенсії за віком, доплата за понаднормовий стаж, підвищення, надбавка чи мінімальна пенсійна виплата).

Внаслідок перерахунку було збільшено розміри мінімальної та максимальної пенсійних виплат, а також складові пенсійних виплат, які залежать від прожиткового мінімуму.

Раніше ми писали, що частина пенсіонерів може залишитися без виплат.