RU  UA

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07

Новини

17 вересня

Всі новини

Британія виділила Україні допомогу на $780 млн: куди підуть гроші

Міністерство закордонних справ Британії оголосило про виділення Україні нового пакета фінансової допомоги. Цього разу йдеться про суму 780 млн доларів.

Про це повідомляє пресслужба британського МЗС.

Як зазначив міністр закордонних справ Британії Девід Леммі, підтримка владою його країни України залишається непохитною.

"Підтримка Великобританією України є непохитною. Наше зобов’язання щодо підтримки на суму понад 600 млн фунтів стерлінгів (780 млн доларів) є останнім внеском нашої постійної підтримки Україні. Це надасть життєво важливу підтримку українцям, які продовжуватимуть терпіти невпинні напади Росії", - зауважив він.

Із цієї суми 310 млн доларів підуть на гуманітарні потреби. Більш ніж 480 млн доларів - на підтримку життєво важливих державних послуг, зокрема, підтримку шкіл і лікарень, оплату праці держслужбовців і фінансування пенсій. Йдеться про кошти у вигляді кредитних гарантій, наданих Світовим банком.

Міністр оборони Джон Хілі також підтвердив, що є частиною зобов’язань уряду збільшити та прискорити надання військової підтримки Україні.

"Сотні додаткових ракет ППО, десятки тисяч додаткових артилерійських боєприпасів і більше бронетехніки будуть доставлені в Україну до кінця року", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше Україна та експерти Міжнародного валютного фонду домовилися про пʼятий перегляд програми Механізму розширеного фінансування (EFF) на 15,6 млрд доларів.