RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо нові деталі того, як банки Путіна намагаються позбутися активів в Україні

Російські державні банки дійсно намагаються позбутися активів в Україні, але поки покупця знайти їм не вдалося.

Про це повідомляє видання Комерсант.

Сбербанк, ВТБ і Внешэкономбанк, за інформацією видання, шукають можливість продати дочірні банки в Україні. Поки переговори про продаж української "дочки" Сбербанку Росії в Україні не мали успіху, але банк продовжує пошуки покупця.

Пошуки ведуть також ВТБ і Внешэкономбанк.

"Що стосується України — у нас були там великі втрати. Ми не бачимо там занадто великих можливостей — як економічних, так і політичних. Якщо буде можливість, ми, може бути, краще б продали бізнес", - заявив президент ВТБ Андрій Костін.

За даними групи, ВТБ несе серйозні втрати в Україні, великі неповернення за кредитами, а відділення банків у країні не раз стикалися з актами вандалізму.

Причини бажання продати активи – політичні, йдеться в статті. Це рішення прийнято незважаючи на те, що за останній рік економічна ситуація в Україні покращилася. Можливо тому, що потенційні ризики продовження роботи російських банків в Україні переважають очікуваний дохід. Між тим, поліпшення економічної ситуації значно спростить пошук покупців.

"Необхідність (продавати) якщо і є, то, скоріше, політичного характеру — бути бізнесом з російським капіталом, а тим більше банком в Україні зараз вкрай дискомфортно", - йдеться в статті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що українська "дочка" Сбербанку опинилася в полі зору потенційних покупців, а крім того є претенденти і на придбання львівського VS Bank, також підконтрольного найбільшому російському банку.

Потім в Сбербанку цю інформацію спростували.