RU  UA

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Стало відомо про скандальну деталь у справі про банкрутство українського банку

За кілька днів до визнання НБУ неплатоспроможним банку "Михайлівський" власник мережі "Ельдорадо" Віктор Поліщук продав свою контролюючу в 92,501% частку в ТОВ "Екосіпан", якому повністю належить банк, групі інвесторів-фізичних осіб.

Про це повідомляє видання Страна.ua з посиланням на прес-службу банку "Михайлівський".

Підкреслюється, що в результаті операції жоден з інвесторів не отримав істотної частки в ПАТ "Банк Михайлівський".

Сама операція відбулася 19 травня, тоді як НБУ визнав банк неплатоспроможним 23 травня і звинуватив його в проведенні 20 травня махінацій, внаслідок яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Видання пише, що інформацію про продаж підтвердили в держреєстрі, де зазначено, що власниками "Екосіпан" є 11 осіб – цю структуру власності з відсутнім контролюючим акціонером НБУ називає "футбольною командою" і вважає непрозорою.

Згідно з даними держреєстру, крім партнерів Поліщука колишнього голови правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка (звільнився з банку 19 травня) і Віктора Єрасова, яким належить по 3,9%, власниками банку стали ще 9 осіб з Києва, Боярки, смт Терезине (обидва - Київська обл.) та смт Тиврів (Вінницька обл.).

Як повідомляв "Апостроф", 20 травня Фонд гарантування вкладів фізосіб визнав український "Фідобанк" неплатоспроможним.