RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У банку Путіна поскаржилися на жорстокість до своєї "дочки" в Україні

Голова ради директорів одного з найбільших російських банків «ВТБ Капіталу» Юрій Соловйов поскаржився на проблеми банку у зв'язку з кризою, санкціями Заходу і проблемами дочірнього банку ВТБ-Україна.

Про це Соловйов сказав в інтерв'ю Комерсанту.

"Другим чинником стала Україна, де, на жаль, тривають негативні тенденції. Дуже багато клієнтів там можуть платити, але не платять, користуються судовим свавіллям, можливістю чинити на нас політичний тиск. Загальні втрати групи ВТБ від ситуації в Україні ми оцінюємо в 85,4 млрд руб. Ми, на жаль, продовжуємо перебувати там під тиском. Україна ввела санкції щодо російських банків. Причому ці санкції жорсткіші, ніж європейські. Зараз нам практично заборонено докапіталізовувати свої українські банки. В результаті ми фактично змушені розлучитися з українським БМ банком", - заявив він.

Глава ВТБ повідомив, що у них були реальні покупці для ВТБ Україна.

"Але ми не домовилися ні з одним з них. У нас в Україні є капітал у вигляді міжбанківських кредитів, і ми хотіли б повністю його вивести. Але в Україні зараз мало вільного капіталу, і потенційні покупці були зацікавлені в тому, щоб ми частково або повністю залишили міжбанківські кредити, а ми до цього не готові", - пояснив Соловйов.

За його словами, переговори про продаж тривають. Він не став називати імена потенційних покупців, але зазначив, що це представники українського бізнесу.

Як повідомляв "Апостроф", в середині травня ВТБ повідомив, що група не бачить перспектив розвитку свого бізнесу в Україні через великі втрати, які несе дочірня організація, і готовий її продати. Наприкінці травня глава ВТБ Андрій Костін повідомив, що інтерес до українських активів ВТБ виявили три - чотири потенційних покупця, серед яких є не тільки українські та російські інвестори, але і міжнародні.