RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У НБУ роз'яснили ситуацію з відпусткою Гонтаревої: опубліковано документ

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева, чию відставку Верховна Рада не може прийняти вже кілька місяців, офіційно перебуває у відпустці з 8 серпня до 26 вересня 2017 року.

Про це "Апострофу" повідомили у прес-службі НБУ.

"Валерія Гонтарева знаходиться у відпустці з 8 серпня до 26 вересня цього року. Цей період включає 15 календарних днів відпустки без збереження заробітної плати (що передбачено ст. 26 закону України "Про відпустки"), а також 20 днів відпочинку, накопичених за час перебування на посаді голови НБУ, за роботу у вихідний день під час відрядження", - йдеться у відповіді прес-служби Нацбанку на офіційний запит видання.

Нагадаємо, 10 квітня Гонтарева повідомила про складання повноважень з 10 травня 2017 року (регламент НБУ вимагає попередити про відставку за місяць). Проте, оскільки Верховна Рада так і не прийняла відставку, в НБУ повідомили, що Гонтарева йде у вимушену відпустку. Тимчасово виконуючим обов'язки глави регулятора з 11 травня став її перший заступник Яків Смолій. З 11 травня до 7 серпня, як повідомили в НБУ, Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці, використавши залишки щорічних відпусток, які накопичилися з 2014 року.

Читайте також: В Порошенка є чотири варіанти: хто очолить Нацбанк замість Гонтаревої

Крім того, в Нацбанку не надали "Апострофу" інформацію про те, яку заробітну плату отримує Гонтарева під час відпустки – у прес-службі повідомили, що вся інформація про доходи глави НБУ, включаючи розмір зарплати, міститься на сайті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з декларацією про доходи за 2016 року, Гонтарева в минулому році заробила 57 млн грн. При цьому її зарплата склала 1,97 млн грн.