RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ситуація поліпшується, але є резерв: експерт розповів про стан української банківської системи

За результатами оцінки фінансового здоров'я українських банків, згідно з якою в ТОП-20 потрапили, зокрема, "Приватбанк", "Укрсиббанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Укрексімбанк", "Альфа-Банк" і ПУМБ, експерти прийшли до висновку, що в цілому ситуація в даному секторі в Україні поліпшується.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Єгор Киян.

За його словами, позитивним моментом стало те, що малі банки в країні успішно конкурують в плані дотримання нормативів, а великі банки демонструють високу ефективність використання своїх активів.

"Ситуація з банками в середньому на кінець року покращилася. Але, незважаючи на це, існує все ще великий резерв для поліпшення показників", - уточнив експерт.

Слід зазначити, що в своїй оцінці МЦПД складав рейтинг на підставі 2 субіндексів: надійності, тобто, ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, і ефективності - група критеріїв, яка оцінює здатність банку генерувати прибуток і відображає ефективність використання його активів. Таким чином було враховано баланс в оцінці надійності для вкладників і акціонерів фінустанов.