RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Україні черговий банк визнали неплатоспроможним - що буде з грошима вкладників

В Національному банку України віднесли банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних. Понад 90% вкладників банку, що становить більше 5 тисяч осіб отримають вклади в повному обсязі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

Як повідомляється, дане рішення прийнято у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

"Проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату основного активу – будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 у Києві", - йдеться в повідомленні.

Також з НБУ додали, що більше 5 тисяч осіб, розмір вкладів яких не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн, отримають свої вклади в повному обсязі. Клієнти із більшими обсягами вкладів, яких близько 10 відсотків, отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Загалом Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 285 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вкладники банку "Аркада" в Києві вимагали від мера Віталія Кличка та Київської міської державної адміністрації не перешкоджати будівництву житлових масивів "Патріотики на озерах", "Патріотики" і ЖК "Еврика".