RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Довів банк до банкрутства: СБУ затримала небезпечного злочинця

СБУ повідомила підозру одному з чиновників українського банку, котрий своїми діями довів його до банкрутства. За версією слідства, злочинець незаконно виводив гроші з банку, через що Фонд гарантування вкладів зазнав збитків у розмірі 25 млн грн.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на офіційний сайт Служби безпеки України.

Задокументованими є факти, що службові особи банку регулярно укладали збиткові для себе угоди з іншими фінансовими установими, у тому числі й з придбання та продажу іноземної валюти.

Наслідком цих та інших шкідливих дій банк став неплатоспроможний у 2017 році, а зараз він перебуває у процедурі ліквідації.

Експертизою підтверджено 25-ти мільйонні збитки, що державний Фонд гарантування вкладів, який компенсує кошти вкладникам з числа фізичних осіб, зазнав від цієї протиправної діяльності, однак це ще не фінальна сума.

На даний момент про підозру повідомлено одному з фігурантів справи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває вирішення питання щодо обрання запобіжного заходу, а також проводяться слідчі та інші процесуальні дії співробітниками СБУ та працівниками Національної поліції за керівництва Подільської окружної прокуратури Києва, націлені на доведення безпосередньої причетності до злочинної діяльності інших фігурантів розслідування.

Раніше "Апостроф" повідомляв про викриття схеми вибивання грошей у дитячому центрі Києва - причетні колишні топ-чиновники.