RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Нацбанк змінив правила продажу валюти населенню: що нового

Банкам дозволили продавати клієнтам усю суму придбану у громадян безготівкову валюту – до цього дозволялося реалізовувати лише половину.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

"Національний банк сприяє збільшенню пропозиції у готівковому сегменті валютного ринку – до обсягу готівкової валюти, який банк може запропонувати населенню, включатиметься весь обсяг придбаної ним з 13 квітня 2022 року у громадян безготівкової валюти, а не половина від нього", - йдеться у повідомленні .

За прогнозами Нацбанку, розширення пропозиції готівкової валюти сприятиме стабілізації ситуації у готівковому сегменті валютного ринку і не вплине на міжнародні резерви України.

Крім того, регулятор наголосив на порядку купівлі валюти бізнесом для розрахунків в іноземній валюті.

"Національний банк визначив, що для здійснення розрахунків в іноземній валюті підприємство має спочатку використовувати наявну в нього іноземну валюту, а далі, за необхідності, купувати її на валютному ринку України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 2 вересня обсяг коштів на валютних рахунках клієнтів – юридичних осіб у банківській системі становить 8,7 млрд дол. Незважаючи на це, відповідна норма зменшить попит на іноземну валюту та дозволить зберегти міжнародні резерви України, які є важливими для забезпечення оборонних потреб, стабільної роботи економіки та фінансової системи країни.

Раніше ми писали, що дюжині українських банків загрожує банкрутство.