RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Страхова медицина потрібна, щоб українці стали здоровішими - Тимошенко

Україні потрібна страхова медицина, здатна надавати якісні послуги нашим громадянам.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час Національного Форуму "Нова соціальна доктрина: Нові можливості для кожного", який проходить в п’ятницю, 23 листопада, в Києві.

"Нам потрібна страхова медицина – це єдиний шлях, який дасть можливість взяти фінанси, необхідні для медичної галузі. Але обов’язкове медичне страхування мусить супроводжуватись новою податковою системою – із суттєвим зниженням ставки та кількості податків. Щоб наші підприємці, роботодавці не захлинулись в медичному обов’язковому страхуванні. Усе має бути збалансоване. Податки мусять бути значно меншими, ніж обов’язкове страхування, яке виникне додатково", – пояснила лідер "Батьківщини".

Голова партії наголосила: страхова медицина – єдиний шлях української системи охорони здоров’я, враховуючи, що нині наш бюджет не здатний на 100% фінансово забезпечити надання якісних медпослуг для всіх громадян України.

"Cтрахова медицина для працездатних буде працювати через обов’язкові соціальні внески підприємців. А обов’язкове медстрахування для пенсіонерів, дітей, важкохворих, для людей з інвалідністю – усе це буде фінансуватися державою. Держава платитиме обов’язкове медстрахування. Так ми диверсифікуємо всю систему медичного страхування і дамо шанс нашій нації бути здоровими", – вважає лідер "Батьківщини".

"Якщо ми ухвалимо це рішення, зможемо дати людям шанс лікуватися якісно", – підсумувала Юлія Тимошенко.