RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Курс долара в Україні може "похитнутися": аналітики дали прогноз на тиждень

Затвердження Міжнародним валютним фондом (МВФ) програми для stand-by для України може привести до зниження курсу долара наступного тижня.

Як повідомляє "Апостроф", такий прогноз озвучив аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб виданню "РБК-Україна".

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,3 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,3 / 26,5 грн", - прогнозує експерт.

Весь минулий тиждень гривня зміцнювалася - курс долара до гривні знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,8-1,0%. Це сталося в тому числі завдяки тому, що епопея з кредитом МВФ вийшла на фінішну пряму, а гроші можуть вже вступити в країну вже на наступному тижні. У вівторок, 9 червня МВФ розгляне надання допомоги Україні в рамках нової програми.

Іосуб нагадав, що в травні МВФ попередньо погодив з Україною нову програму Stand-by на 5 млрд доларів. Перший транш у сумі 1,9 млрд доларів може бути отриманий відразу після затвердження програми.

Як повідомляв "Апостроф", раніше фінансові експерти прогнозували, що до кінця карантину курс валют може залишатися стабільним. Однак потім долар можливо подорожчає.