RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ситуація може різко змінитися: озвучено прогноз щодо курсу долара в Україні

У 2020 році курс долара стабільно зростає, проте в листопаді він несподівано знизився. Експерти дали прогноз, яким буде курс найближчим часом.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами керівника відділу аналітики групи компаній ForexClub Андрія Шевчишина, ситуація з валютою залишається невизначеною.

"Ринок шукає себе", - говорить він.

Інвестиційний банкір і фінансовий аналітик Сергій Фурса зазначив, що в найближчий тиждень "курс може рухатися, як в ту, так і іншу сторону".

Старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб, своєю чергою, прогнозує найближчим часом подальше незначне ослаблення долара.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,2 гривні, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,1-28,3 гривні", - сказав він.

Як пояснив начальник управління дилінгових операцій банку "Південний" Олег Ропяк, деяке зниження курсу долара пов'язане зі сплатою квартальних податків.

"Курс консолідується в діапазоні 28-28,2/28,5 гривні/долар ближче до нижньої межі. Це обумовлено сплатою квартальних податків (до 20 листопада 2020 року). Потім чекаємо висхідної корекції до верхньої межі вказаного діапазону в область 28,5 гривні ", - прогнозує він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чи буде долар по 30: чого чекати від гривні до Нового року.