RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні послабили валютні обмеження: що змінилося з 10 травня

Задля зменшення відтоку українського капіталу за кордон, максимального задоволення потреб громадян та відновлення економіки країни, Нацбанк прийняв рішення про послаблення валютних обмежень.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Національного банку України.

Так, з вівторка, 10 травня, почали діяти такі оновлення:

  • Українці мають право переказувати кошти за кордон, з метою виплати аліментів. Проте, тимчасово забороняються розрахунки поза межами України з метою купівлі цінних паперів, акцій, облігацій та сплати брокерських послуг за цими операціями, що здійснюються з використанням карток, емітованих українськими банками. Метою таких змін є обмеження непродуктивного відтоку капіталу та захист міжнародних резервів України.
  • Іноземним інвесторам дозволяється переказувати за кордон кошти, що будуть отримані у зв’язку з проведеною після 1 квітня 2023 року виплатою погашення або сплатою доходу за облігаціями внутрішньої державної позики України (згідно з умовами їх розміщення). Зазначається, що це сприятиме підвищенню зацікавленості нерезидентів у купівлі ОВДП, у тому числі за кошти, отримані від планових погашень та виплат доходу.

Раніше ми писали, чи вигідно зараз, на думку експертів, купувати валюту.