RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Отримають доступ до "Української біржі" через "Tradernet": "Фрідом Фінанс Україна" запустила новий сервіс для клієнтів

У понеділок, 16 грудня в Україні запрацювала платформа для інтернет-трейдингу від "Фрідом Фінанс Україна" - компанія першою на фондовому ринку відновила для своїх клієнтів доступ до торгової системи "Українська біржа". Платформа дозволить комфортно купувати або продавати українські цінні папери, не виходячи з дому. Це підвищить ліквідність українського ринку цінних паперів і поверне інтерес інвесторів до українських емітентів.

Інтернет-платформа "Tradernet" синхронізована з торговою системою "Української біржі" через спеціальний шлюз, який працює відповідно до міжнародного протоколу FIX (Financial Information eXchange) - брокери в онлайн-режимі зможуть займатися біржовими торгами, а інформаційні агентства отримувати інформацію про ціни. Тестування платформи тривало з листопада. Специфікація повідомлень, які підтримує FIХ, доступне за посиланням.

"Інвестори давно чекають відновлення технології інтернет-трейдингу в Україні. Ми вітаємо колектив "Фрідом Фінанс Україна" - вони зробили змістовну роботу, і дуже сподіваємося, що цей приклад найближчим часом надихне інших учасників фондового ринку", - коментує Олексій Сухоруков, директор по розвитку АТ "Українська біржа".

"Останні півтора року ми спостерігаємо накопичення відкладеного попиту на доступ до біржових торгів через інтернет-трейдинг. Цю послугу чекають, в першу чергу, приватні інвестори. Її відновлення істотно пожвавить активність на ринку, підвищить його привабливість і для іноземних інвесторів. У перспективі декількох найближчих років я очікую значного збільшення кількості зареєстрованих на біржі рахунків", - зазначає Марина Машковська, генеральний директор ТОВ "Фрідом Фінанс Україна".

Раніше акції холдингу FREEDOM HOLDING CORP. пройшли лістинг на американській фондовій біржі NASDAQ (тікер-код FRHC).

ТОВ "Фрідом Фінанс Україна" входить до складу холдингу FREEDOM HOLDING CORP. (США), брокери якого надають клієнтам доступ до світових фондових ринків. Компанія входить в ТОП-5 торговців на фондовому ринку України, має 12 філій, штат - понад 100 осіб.

"Українська біржа" - провідний організований ринок акцій і термінових контрактів в Україні. Торги на біржі стартували в березні 2009 року. З перших місяців вона стала технологічним лідером фондового ринку України - першою запустила торги в режимі "ринок заявок", інтернет-трейдинг, угоди репо, центрального контрагента і термінового ринку.