RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Світовий банк виділив Україні 300 млн. євро: на що підуть гроші

Україна отримає від Світового банку 300 млн євро. Кошти нададуть на підтримку критичних для економічного відновлення української держави реформ і на пом'якшення наслідків пандемії коронавірусної інфекції.

Про це повідомила пресслужба Світового банку.

"Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила другу позику для економічного відновлення та розвитку у розмірі 300 мільйонів євро для України", - йдеться у повідомленні.

Ключові реформи включають:

  • сприяння демонополізації економіки та посилення антикорупційних інститутів;
  • зміцнення земельних та кредитних ринків, у тому числі доступ до фінансів для дрібних фермерів;
  • зміцнення системи соцзахисту вразливого літнього населення, щоб пом'якшити вплив пандемії коронавірусу.

"В умовах високого рівня економічної вразливості в Україні відбувається повільне та нерівномірне відновлення після шоку COVD-19, і ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку реформам, спрямованим на сприяння сильнішому та всеосяжному відновленню" , - заявив Регіональний директор Світового банку зі Східної Європи Аруп Банерджі.

Він також зазначив, що банк підтримує кроки українського уряду для просування історичних земельних реформ, зокрема посилення прозорого функціонування земельних ринків та розширення доступу дрібних фермерів до доступних кредитів.

"Ми очікуємо, що ці реформи допоможуть підвищити рівень життя, дозволивши приблизно 4,6 мільйонам дрібних землевласників в Україні отримати справедливий прибуток та інвестувати у свій найцінніший актив", - додав Банерджі.

Нагадаємо, кредит на політику розвитку - це частина посиленої підтримки Світового банку України, спрямованої на усунення наслідків COVID-19, і доповнює схвалення 10 грудня додаткового фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів.