RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Українців потішили новиною про ціну на газ в травні: з'явилися подробиці

У травні 2020 року оптова ціна на газ для населення знизилася на 21% в порівнянні з попереднім місяцем до 2,3 гривень за кубометр.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Відзначається, що ціна 2,3 грн за кубометр вказана без урахування ПДВ, націнки газопостачальників і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

У порівнянні з квітнем ціна зменшилася на 21%, проте в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ціна впала на 62%.

"Світова економічна криза викликала рекордне падіння цін на всі види енергоносіїв, в тому числі - на природний газ. За даними аналітиків НАК "Нафтогаз України", в травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років. В Україні на ціну додатково тисне високий рівень заповнення підземних сховищ газу, де через грунтовну підготовку до попереднього опалювального сезону і теплу зиму накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою - 17,5 млрд кубометрів", - йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу"

Як раніше повідомляв "Апостроф", криза через пандемію коронавірусу і тепла зима привели до різкого скорочення доходів "Газпрому" від експортних поставок російського газу.