RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ахметов прийняв гучне рішення щодо свого вугільного бізнесу

Найбагатший українець Рінат Ахметов збирається повністю вийти з вугільної галузі, яка свого часу була фундаментом його бізнесу.

Про це розповіло інформоване джерело "Апострофа".

"У Ахметова прийняте стратегічне рішення, що його компанії йдуть зі старої вуглеводневої економіки", - сказав співрозмовник видання.

Мова, в першу чергу, саме про вугілля - шахти і теплові електростанції, які працюють на вугіллі.

"Те, що вони відмовилися від "Добропільвугілля", - це показовий факт. Це було не найгірше вугільне підприємство, але вони ухвалили принципове рішення, що йдуть з цих шахт", - сказало джерело.

Нагадаємо, в 2011 році компанія ДТЕК Ріната Ахметова взяла в оренду на 49 років цілісний майновий комплекс ДП "Добропіллявугілля", яке об'єднує п'ять шахт. Однак в 2020 році компанія розірвала угоду про оренду і повернула ці шахти державі.

Побічно зазначену тезу підтвердив глава компанії ДТЕК Максим Тимченко. В інтерв'ю "Економічній правді" він заявив, що компанія розглядає можливість продажу вугільних шахт і теплових електростанцій (ТЕС), більшість з яких працюють на вугіллі.

При цьому, якщо ДТЕК не знайде покупців на ці активи, їх доведеться закрити.

Згідно з даними британського аналітичного центру Ember, українські ТЕС, більшість з яких знаходяться під контролем Ріната Ахметова, є найбільшими "забруднювачами" в Європі.