RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

В Україні піднімуть ціну світла: як уникнути "електричних" бунтів

З 1 серпня в Україні можуть запровадити нові тарифи на електроенергію для побутових користувачів. І, піднімаючи ціну електрики, Кабмін мусить напряму спілкуватися з населенням - розвінчувати чутки і пояснювати способи підтримки вразливих категорій споживачів.

Про це експерти з питань енергетики пояснили в коментарі "Апострофу".

Щоб [підвищити тарифи до ринкового рівня] і зробити це без значних соціальних потрясінь, уряд має безперервно комунікувати з суспільством, пояснюючи людям що, для чого і коли буде робитися, як тарифи будуть планомірно збільшуватися в найближчі роки, як будуть захищатися вразливі верстви населення. Сьогодні ця інформація повинна звучати з-під кожної праски. Натомість ми бачимо, що комунікація з суспільством повністю провалена", - каже "Апострофу" експерт аналітичного центру DiXi Group Богдан Серебренніков.

За словами голови ГО "Всеукраїнська агенція інвестицій та сталого розвитку" Юлії Усенко, питання зміни тарифів на оптовому ринку електричної енергії давно вже назріло. Але уряд діє ситуативно, не маючи чіткої стратегії.

"Діям уряду бракує прозорості, - зазначила Юлія Усенко "Апострофу". - Сьогодні навіть оператори ринку електроенергії не знають про наміри влади і змушені користуватися неперевіреними чутками. Ніхто не повідомляє про стратегію впровадження ринкових механізмів у галузі, про європейський досвід в цій сфері, про методику розрахунку тарифів, про стратегію підтримки вразливих споживачів. Команда президента має доступ до величезних інформаційних ресурсів. Вони могли б стати потужним інструментом зміцнення довіри електорату до цих важливих реформ".

Більше читайте на сайті "Апостроф" у статті: "Скільки українці платитимуть за світло з 1 серпня" .