RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Тарифи на опалення можуть зрости з 1 січня: причини та прогнози

У 2022 році тарифи на опалення в Україні, за прогнозами фахівців, можуть зрости на 16%.

Про це повідомляє "ТСН".

У Міністерстві економіки України спрогнозували, що з 1 січня 2022 року українців може очікувати зростання цін на 6% більше, ніж зараз. Це пояснюється взаємопов'язаністю цін на опалення та газ, проте вартість також залежить від постачальника чи регіону.

Тим часом експерти з консенсус-прогнозу вважають, що у 2022 році слід очікувати зростання тарифів на 16%. Аналітики зазначають, що у 2023-2024 роках тарифи також можуть зрости: так, у 2023 році українці зможуть сплатити за опалення на 10% більше, а у 2024 році вартість опалення зросте на 7,5%.

Зростання тарифів на ЖКГ, зокрема на комуналку, слідує за підвищенням прожиткового мінімуму та зарплати в Україні, проте в січні показник не зміниться, а зросте у липні. Експерти вважають, що через підвищення "мінімалки" в країні облгаззбути та інші компанії, які займаються виробництвом та постачанням тепла, піднімають ціни, оскільки підприємства змушені платити більше своїм працівникам, зарплати яких безпосередньо прив'язані до мінімальної зарплати.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мешканці Києва отримали рахунки за комунальні послуги, в яких з'явилася нова графа - місячна плата за комунальні послуги.