RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Опалювальний сезон 2022/2023: чи вистачить українцям газу та як підготуватися до зими

Наближається початок опалювального сезону, для того, щоб газу для нього вистачило, "Нафтогазу" необхідно імпортувати до 3 млрд кубометрів природного газу.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус.

"До кінця року 1,2 млрд. куб. м можна викупити (в українських приватних видобувачів), але до 3 млрд. нам потрібно імпортувати газ, щоб був баланс", - уточнив він.

За словами Геруса, в умовах заборони на експорт природного газу з України газ приватних газодобувачів накопичується у підземних сховищах газу. Викуп 1,2 млрд кубометрів дозволить забезпечити українські газовидобувні компанії необхідними фінансовими ресурсами.

Він додав, що після завершення опалювального сезону заборону на експорт газу з України можна буде скасувати. Можливо, це буде зроблено з 1 березня 2023 року.

Як пояснила "24 каналу" координатор житлово-комунальних та енергетичних програм цивільної мережі "Опора" Тетяна Бойко, у будинках українців можуть виникнути проблеми із перекосами температури усередині будинків.

Щоб їх уникнути, мешканцям необхідно відрегулювати систему теплопостачання, адже якщо цього не зробити, квартири останніх та перших поверхів можуть отримувати різну кількість тепла.

Раніше "Апостроф" розповідав, якими будуть тарифи у найближчий опалювальний сезон.