RU  UA

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

Світла може не бути навіть вдень: графіки відключень 24 травня по всій Україні

У п'ятницю, 24 травня, графіки погодинних відключень діють у всіх регіонах України для промислових та побутових споживачів протягом доби з 00:00 до 24:00.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Читайте також: Зарядки на колесах: які моделі електрокарів можуть живити будинок

"Тривають аварійно-відновлювальні роботи та планові ремонти. Одночасно, щільна хмарність в окремих регіонів заважає сонячним електростанціям працювати на максимумі своєї потужності в денні години. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тому Диспетчерський центр Укренерго змушений навіть вдень застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів", - йдеться в повідомленні.

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані для зниження рівня споживання при перевищенні визначених лімітів обсягів для кожної області. Диспетчерський центр Укренерго доводить ці ліміти напередодні до кожного обленерго. Якщо область споживає в межах доведеного ліміту, знеструмлення споживачів можуть не застосовуватись. Якщо ліміт перевищено – знеструмлення будуть відбуватись за опублікованим обленерго графіком.

"Інформацію, коли саме можуть бути застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах. Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 15 315 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 350 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину. Експорт не відбувається. Через погодні умови на ранок знеструмлено 19 населених пунктів в Сумській області. З інших причин без енергоживлення - 407 населених пунктів. Через бойові дії знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях. З технічних причин знеструмлення в Запорізькій області", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні зростуть ціни на електроенергію для побутових споживачів.

  • Вас також може зацікавити:

На який час можуть розтягнутись відключення світла: в Україні дали невтішний прогноз

Втрачено майже половину генерації електрики: енергетики оцінили шкоду від обстрілів

Йдеться про мільярди доларів: у Міненерго назвали суму збитків від ударів росіян